Prăjitura cu vișine și ciocolată este foarte gustoasă și poate fi servită atât într-o zi banală, cât și într-o zi specială în care se sărbătorește un eveniment important. Cu acest desert poți surprinde pe oricine. Găsești rețeta în rândurile următoare.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă, 100 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri apă fierbinte
- 100 gr făină, 25 gr amidon
- 10 gr cacao, un vârf de cuțit de scorțișoară
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutură de vișine:
- 350 gr vișine fără sâmburi
- 250 ml suc de vișine, 5 linguri zahăr
- 2 linguri amidon, 5 linguri apă
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 150 gr ciocolată cu lapte
- 150 gr ciocolată neagră
- 700 ml smântână dulce pentru frișcă
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim blatul și începem prin a amesteca făina cu praful de copt, amidonul, cacaua și scorțișoara.
Într-un alt vas, batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, apoi adăugăm apa fierbinte și amestecăm ușor. Adăugăm amestecul de ingrediente uscate pregătit anterior și amestecăm totul cu un tel.Turnăm aluatul obținut într-o tavă dreptunghiulară de 21 x 27 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. După ce blatul s-a copt, îl lăsăm să se răcească, apoi îl tăiem în două, pe orizontală.Pentru a prepara umplutura de vișine, punem vișinele într-o oală împreună cu zahărul și sucul de vișine. Fierbem vișinele până se înmoaie.Luăm vasul de pe aragaz și pasăm vișinele cu un mixer vertical. Dacă vișinele sunt foarte coapte, nu mai este nevoie să le pasăm.
Amestecăm separat amidonul cu apa și apoi îl adăugăm în vișine. Punem din nou vasul pe aragaz și lăsăm amestecul să se îngroașe.Turnăm umplutura fierbinte peste ambele blaturi și o întindem uniform.
Pentru a pregăti crema de ciocolata, tocăm mărunt ciocolata cu lapte și ciocolata neagră pentru a se topi mai repede și mai ușor. Adăugăm 200 ml de smântână lichidă și topim ciocolata în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 1 minut.
Când scoatem ciocolata din cuptorul cu microunde o amestecăm bine până se topește complet. De asemenea, ciocolata poate fi topită și la bain-marie. Lăsăm ciocolata topită să se răcească.
Într-un bol separat, batem 500 ml de smântâna lichidă până obținem o frișcă fermă. Adăugăm ciocolata topită și amestecăm doar cât să se combine ingredientele.Așezăm primul blat pe o tavă și întindem jumătate din crema de ciocolată deasupra. Adaugăm cel de-al doilea blat și-l acoperim cu crema rămasă. Punem prăjitura la frigider peste noapte.Înainte de servire, decorăm prăjitura după propriul plac. Poftă bună și spor la gătit!