
Carnea de pui în sos de smântână este un preparat gustos și rapid de gătit, perfect pentru prânzurile sau cinele pentru care nu aveți mult timp la dispoziție.
Veți avea nevoie de doar o jumătate de oră și câteva ingrediente pentru a pregăti un adevărat deliciu culinar.
Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- 1 ceapă mică
- 200 g ciuperci Champingnon
- 200 ml smântână
- sare
- piper negru măcinat
- ulei
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
- Pieptul de pui se spală și se taie în bucăți medii, ciupercile se curăță, se taie în jumătăți și se feliază în felii subțiri, iar ceapa se decojește și se taie julien.
- Ceapa se călește timp de 5 minute într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, apoi se adaugă carnea de pui și se prăjește la foc mediu, timp de 10 minute.
- Se adaugă ciupercile, se amestecă și se mai gătește pentru încă 10 – 12 minute.
- Se adaugă smântâna, se asezonează cu sare și piper, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu pentru 10 minute.
- După ce preparatul este gata, se asezonează cu pătrunjel verde tocat, se amestecă și se mai lasă 2 minute pe foc.
Acest preparat merge de minune alături de o salată verde, ardei copți sau chiar murături.
Să aveți poftă!
Încearcă și… Rulouri boierești cu piept de pui
Rețetă deosebită, cu umplutură fină și gustoasă – Rulouri boierești cu piept de pui – Pentru a le pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 150 g cașcaval
- 5-6 căței de usturoi
- maioneză
- pătrunjel
- sare, piper, ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, tăiem pieptul de pui în felii subțiri. Le frăgezim, pe urmă le condimentăm cu sare și piper.
2. Pentru umplutură, dăm cașcavalul și morcovul prin răzătoare. Le amestecăm, pe urmă adăugăm pătrunjelul tăiat mărunt și usturoiul zdrobit.
3. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm maioneză și amestecăm bine.
4. Așezăm câte o lingură de umplutură, pe fiecare bucățică de carne. Formăm rulourile și le prindem cu scobitori.
5. Așezăm rulourile într-o tigaie încinsă cu ulei. Le prăjim câteva minute, pe toate părțile, până se rumenesc puțin. Pe urmă, le așezăm într-o tavă adâncă.
Adăugăm apă cât să acopere jumătate de nivel și coacem la temperatura de 160 de grade, timp de 30 de minute.
Să le savurați cu drag – Poftă bună!
