Prăjitură Snickers – Rețetă absolut delicioasă, mai bună ca batoanele de ciocolată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 9 albușuri
- 300 g zahăr
- 300 g miez de nucă
- 5 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 200 g ciocolată albă
- 5 linguri ulei
Ingrediente pentru crema de caramel:
- 7 linguri zahăr
- 300 g unt
- 9 gălbenușuri
- 8 linguri zahăr
- 300 g miez de nucă
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, făina, praful de copt, miezul de nucă și amestecăm bine până la omogenizare. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
2. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu ciocolată topită și îl punem la frigider pentru câteva ore.
3. Pentru crema de caramel, topim 7 linguri de zahăr, adăugăm untul, miezul de nucă și punem compoziția pe foc.
4. Adăugăm gălbenușurile bătute spumă și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă. Tapetăm prăjitura cu caramelul obținut.
5. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi, adăugăm laptele și untul. Amestecăm bine, pe urmă decorăm prăjitura cu glazura obținută.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Prăjitura Miruna, cu blat din biscuiți și cremă delicioasă de vanilie
Rețetă fără coacere – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 850 g biscuiți simpli
- 5 linguri fulgi de cocos
- 6-7 linguri cremă de ciocolată
- 100 g unt
- 150 ml smântână dulce
Ingrediente pentru cremă:
- 3 pachete budincă de vanilie
- 7 linguri zahăr vanilat
- 1.2 l lapte dulce
- o fiolă esență de vanilie
Ingrediente pentru decor:
- 300 g ciocolată de menaj
- 200 ml frișcă
Mod de preparare:
1. Pentru blat, mărunțim biscuiții cu ajutorul unui blender. Îi așezăm într-un bol, adăugăm nuca de cocos și amestecăm bine.
2. Crema de ciocolată o amestecăm cu untul topit. Adăugăm smântâna, pe urmă turnăm compoziția peste amestecul de biscuiți.
3. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare. Turnăm uniform compoziția pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și o lăsăm la frigider.
4. Pentru cremă, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe pachet. La final, luăm vasul de pe foc, adăugăm esența de vanilie și amestecăm. Turnăm crema peste stratul de biscuiți.
5. Pentru glazură, punem ciocolata la topit pe baie de aburi. Adăugăm frișca, amestecăm bine, pe urmă turnăm glazura peste stratul de cremă de vanilie. Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!