Vara trecuta am incercat pentru prima data prajitura Kinder Bueno. Mi-a placut foarte mult, de aceea va recomand si voua sa o incercati. Reteta este explicata in randurile de mai jos.
Ingrediente pentru blat:
- 400 gr biscuiti simpli
- Lapte (pentru inmuiat biscuitii)
- 250 gr Nutella
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie
- 3 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat
- 250 gr mascarpone, 300 ml smantana dulce pentru frisca
- 100 gr alune prajite, macinate
Ingrediente pentru glazura:
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 200 gr ciocolata
Mod de preparare:
Mai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa o lasam sa se raceasca. Amestecam praful de budinca in 200 ml de lapte. Restul de lapte il punem la fiert, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Cand fierbe, adaugam budinca si amestecam cu un tel pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Pregatim blatul de biscuiti. Inmuiem biscuitii in lapte si-i punem pe fundul unei tavi de aproximativ 29 x 25 cm. Intindem Nutella uniform peste stratul de biscuiti. Daca este necesar, punem borcanul cu nutella in apa calda pentru a fi mai usor de intins.
Peste stratul de Nutella asezam un nou rand de biscuiti, inmuiati in lapte. Acum putem pune tava la frigider si terminam de preparat crema.
Cand budinca s-a racit o amestecam bine cu mixerul. Adaugam branza mascarpone si amestecam din nou.
Batem smantana dulce pana se intareste si o adaugam in budinca amestecata cu mascarpone. Adaugam si alunele prajite si macinate si amestecam usor cu o lingura.
Intindem crema obtinuta peste stratul de biscuiti si punem prajitura din nou la frigider cat timp pregatim glazura.
Incalzim smantana dulce (nu o lasam sa fiarba) si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam cu un tel pana se topeste toata ciocolata si obtinem o glazura neteda. O lasam sa se raceasca timp de cateva minute apoi o turnam peste crema.
Punem prajitura la frigider peste noapte astfel incat biscuitii sa se inmoaie, iar crema sa se ingroase. Inainte de servire, putem presara alune macinate deasupra. Pofta buna!