Aceasta prajitura imita perfect gustul bomboanelor Rafaello. Este foarte usor de pregatit, nu ai nevoie de cuptor si iti ia numai 30 de minute. Reteta este pentru 6 portii.
Ingrediente:
- 500 ml lapte, 2 linguri de amidon, 4 linguri de fulgi de cocos
- 250 gr biscuiti petit beurre
- 100 gr unt, 4 linguri de zahar
Ingrediente pentru glazura – este optionala:
- 50 gr ciocolata + 1 lingura de unt
Pentru ornat aveti nevoie de fulgi de cocos, din belsug.
Mod de preparare a prajiturii:
- Opreste 150 de ml de lapte iar restul pune-l la fiert – in cei 150 ml lapte pastrat pune zaharul, amidonul si fulgii de cocos – amesteca bine sa nu se formeze cocoloase
- Cand laptele incepe sa fiarba, adauga treptat amestecul cu amidon si amesteca continuu pana incepe sa se ingroase – adauga untul taiat cubulete si amesteca pana se omogenizeaza
- Se lasa crema la racit 15 minute
- Intr-o tava se pune un strat foarte subtire de crema – un strat de biscuiti intregi – se mai adauga o treime din crema ramasa – alt rand de biscuiti – crema – biscuiti – crema.
- Peste ultimul strat de crema se presare cat mai multi fulgi de cocos. Se tine la frigider minim 3 ore inainte de servire
Glazura de ciocolata optionala de care vorbeam mai sus se prepara asa – se topeste untul cu ciocolata la cuptorul cu microunde si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vrei sa folosesti glazura poti urma pasii: – strat subtire de crem – biscuiti – glazura de ciocolata – crema – biscuiti – crema – biscuiti – crema – fulgi de cocos.
Pofta buna!