infuzie ceapa plante
publicitate

Cultivatorii moderni de flori incearca sa foloseasca mijloace ieftine, dar in acelasi timp eficiente si ecologice pentru a sprijini imunitatea plantelor si a le trata de diferite boli.

In ultimul timp, oamenii au inceput sa se intrebe daca este bine sa-si ude plantele din apartament cu infuzie din coji de ceapa. Experii sustin ca acest lucru este ncesar.

Cu toate acestea, este important sa cunoastem cateva reguli inainte de a folosi aceasta infuzie. In plus, trebuie sa stim ca nu este potrivita pentru toata plantele.

publicitate

Ce plante pot fi udate cu infuzie din coji de ceapa?

Desi coaja de ceapa contine o cantitate mare de oligoelemente necesare plantelor si este, de asemenea, un fungicid si insecticid natural, nu poate fi utilizata pentru toate florile de apartament.

Urmatoarele plante nu trebuie udate cu infuzie din coaja de ceapa:

  • Cactus
  • Ficus
  • Aloe

Fertilizarea acestor flori cu coaja de ceapa nu doar ca nu ofera un rezultat pozitiv, dar si dauneaza cresterii si dezvoltarii lor.

De ce este benefica infuzia din coji de ceapa pentru plantele de apartament?

Coaja de ceapa contine ingrediente neceasre florilor, precum:

  • Caroten
  • Vitamine
  • Volatil
  • Acid nicotinic

Carotenul actioneaza ca un antioxidant si permite plantelor sa-si intareasca imunitatea. In plus, aceasta componenta duce la distrugerea microflorei patogene, inclusiv a ciupercilor.

infuzie coji de ceapaVitamina B1 reactioneaza cu acidul fosforic pentru a forma carboxilaza, o substanta de care plantele au nevoie pentru a procesa carbonul si a produce substante nutritive.

Niacina sutine procesarea oxigenului, a sulfului si a azotului. Este necesar pentru plantele de apartament care nu primesc suficienta lumina. Aceasta componenta ajuta la construirea si consolidarea radacinilor.

Infuzie din coji de ceapa impotriva daunatorilor

Afidele, capusele si alti daunatori ataca adesea plantele de apartament. Daunatorii elibereaza un fluid lipicios care duce, in timp, la dezvoltarea unei ciuperci.

O infuzie dintr-un pumn coji de ceapa si 2 litri de apa poate fi folosita pentru a ucide daunatorii. Dupa preparare, lichidul de decanteaza. Se adauga apoi sapun lichid si se dilueaza cu apa.

Frunzele plantelor sunt sterse cu acest lichid si apoi sunt pulverizate.

Infuzie din coji de ceapa pentru prevenirea bolilor

Pentru a prepara aceasta infuzie trebuie sa pui o mana de coji de ceapa in 1.5 litri de apa clocotita. Fierbe cojile de ceapa timp de 5 minute. Ia apoi vasul de pe foc si lasa lichidul sa se raceasca timp de cateva ore, apoi filtreaza-l.

decoct frunze de ceapaPulverizeaza frunzele plantelor cu acest decoct o data pe luna. Acest decoct are efect antiseptic si satureaza solul cu oligoelemente necesare.

Trebuie precizat faptul ca aceasta infuzie nu poate fi pastrata mult timp, asadar trebuie sa o prepari in fiecare luna.

publicitate