Pandispanul este o prajitura ce poate fi chiar una extrem de delicioasa daca pui ingredientele care trebuie. Daca faceti un pandispan simplu atunci el poate fi baza unor delicioase prajituri cu diverse creme. Dar, astazi, va prezint o reteta usoara de pandispan cu fructe, de post.
Ingrediente:
- 500 gr fructe de padure – congelate sau alte fructe din compot (trebuie lasate la scurs)
- Jumatate de cana de ulei sau margarina
- 1 cana de apa minerala, 1 cana de zahar, 1 praf de copt
- 2 cani jumatate de faina, 2 zahar vanilat
- Putina sare, coaja de lamaie sau portocala
Mod de preparare:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Se amesteca apa si zaharul pana cand este dizolvat complet, se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie, sare si uleiul sau margarina
- Faina se cerne, impreuna cu praful de copt si se pune peste compozitia lichida si se amesteca pana devine omogena
- Avem nevoie de o tava de 29×39, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia in tava, adaugam fructele – si le impingem putin in interior, dupa care o dam la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu. Inainte de a o scoate din cuptor, introduceti o scobitoare sa vedeti daca este facuta.
Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si este gata de servire. Pofta buna!