Pentru clătite avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100 g făină
- 250 ml lapte
- 3 ouă întregi
- 1 lingură de ulei de
- măsline
- sare, nucşoară
Umplutura:
- 400 g urdă
- 200 g spanac
- 40 g brânză parmezan
- sare, piper
- 1 ou
- nucşoară
Sos Bechamel:
- 50 g unt
- 60 g făină
- 1 l de lapte
- sare, nucşoară
- 60 g brânză parmezan
Mod de preparare:
Preparaţi compoziţia pentru clătite amestecând toate ingredientele, bătându-le bine. Lăsaţi să se odihnească în frigider cel puţin 15 minute.
Faceţi clătitele folosind o tigaie mică, antiaderentă,
pentru clătite. Opăriţi spanacul. Răciţi imediat în apă rece şi scurgeţi apa în exces.
Tocaţi fin şi adăugaţi în urdă, împreună cu sarea, piperul, nucşoara, ouăle şi parmezanul. Umpleţi clătitele şi împăturiţi-le pe mijloc, pentru a
le închide.
Pentru a prepara sosul Bechamel:
Topiţi untul, adăugaţi făina, amestecând bine mereu, pentru a împiedica formarea cocoloaşelor.
Adăugaţi laptele, câte puţin, şi continuaţi coacerea, amestecând mereu, până când sosul ajunge la consistenţa dorită. Când este gata, asezonaţi cu puţină sare şi cu un vârf de cuţit de nucşoară rasă.
Turnaţi puţin sos pe fundul unui vas de cuptor şi puneţi clătitele deasupra. Acoperiţi cu mult sos Bechamel şi presăraţi parmezanul ras. Coaceţi în cuptor până se rumeneşte şi capătă o culoare aurie.