Fursecurile cu scorțișoară și alune au un gust foarte bun și pot fi servite inclusiv de sărbători. Arată foarte bine pe masă și sunt ușor de preparat. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
- 3 albușuri, 250 gr zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat, 15 gr scorțișoară
- 400 gr alune prăjite măcinate
În plus:
- 80 gr zahăr pudră
Mod de preparare:
Batem albușurile de ou cu mixerul până obținem o spumă fermă, apoi adăugăm zahărul pudră, puțin câte puțin și continuăm să amestecăm. Dăm deoparte 2 linguri pline din amestecul rezultat, pentru că-l vom folosi la final, pentru a decora fursecurile.
Amestecăm spuma de albușuri cu mixerul la viteză mică, adăugăm treptat zahărul vanilat, scorțișoara și aproximativ 150 gr de alune măcinate și prăjite. Frământâm aluatul cu mâinile și adăugăm alunele rămase.
Presărăm suprafața de lucru cu zahăr pudră și întindem aluatul. Decupăm aluatul folosind o formă în formă de stea (pentru a decupa mai ușor aluatul, scufundăm forma în apă).Aranjăm fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperim fiecare fursec cu spuma de albușuri pe care am dat-o deoparte. Coacem fursecurile în cuptorul preîncălzit la 140 grade timp de aproximativ 25 de minute.
Lăsăm fursecurile să se răcească, după care le putem servi. Dacă ne mai rămân fursecuri cu scorțișoară și nucă, le păstrăm într-o cutie din tablă. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut această rețetă simplă, dar delicioasă, împărtășește-o și cu prietenii tăi. Sunt convinsă că vor dori și ei să o încerce.