Acasă Rețete Delicioase Ardei în oțet la borcan – după ce vei încerca această rețetă, doar așa vei dori să pui ardeii la borcan

Ardei în oțet la borcan – după ce vei încerca această rețetă, doar așa vei dori să pui ardeii la borcan

0
Ardei în oțet la borcan – după ce vei încerca această rețetă, doar așa vei dori să pui ardeii la borcan

Ardeii în oțet la borcan, pentru iarnă sunt delicioși și pot fi serviți cu o mulțime de preparate culinare. Eu folosesc o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, primită de la soacra mea. Îți recomand să o încerci și tu.

Ingrediente pentru 6 borcane de 500 ml:

  • 2 kg ardei de diferite culori, 3-4 căței de usturoi
  • 12 frunze de dafin, 24 boabe de ienibahar
  • 1 lingură boabe de piper negru
  • 1 lingură boabe de muștar

Ingrediente pentru marinată:

  • 1.5 litri apă
  • 250 ml oțet 10%
  • 80 gr zahăr, 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1.5 lingurițe sare

Mod de preparare:

Spălăm bine ardeii, îi tăiem în jumătate și scoatem semințele din ei. Tăiem apoi fiecare jumătate de ardei în 3 părți și le pune în borcane. Decojim usturoiul și îl tăiem în felii subțiri. Punem în fiecare borcan cu ardei, câteva felii de usturoi, 2 frunze de dafin, 4 boabe de ienibahar, câteva boabe de muștar și câteva boabe de piper negru.

Fierbem apa într-o oală și adăugăm oțetul, zahărul și sarea. Amestecăm și așteptăm să fiarbă din nou. Când zahărul și sarea s-au dizolvat, adăugăm uleiul de floarea soarelui.

ardei in otet ingredienteAmestecăm bine și luăm vasul de pe foc. Turnăm lichidul fierbinte în borcanele cu ardei. Înfiletăm bine capacele borcanelor și apoi începem să le sterilizăm. Punem borcanele într-o oală cu apă rece (apa trebuie să acopere aproximativ 2/3 din înălțimea borcanelor și pornim aragazul la foc mic.

Lăsăm borcanele cu ardei la fiert timp de aproximativ 20 de minute, apoi le scoatem din oală, le întoarcem cu susul în jos, le acoperim cu un prosop sau o pătură și le lăsăm să se răcească. După ce borcanele s-au răcit le punem într-un loc întunecat și răcoros, de preferat într-o pivniță sau într-o cămară. După aproximativ 5-7 zile putem gusta ardeii. Poftă bună și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.