Această prăjitură poate fi făcută de oricine, pentru că este ușor de preparat. În plus, este gata în câteva minute și nici măcar nu trebuie să folosești cuptorul. În rândurile următoare îți voi prezenta lista cu ingrediente și modul de preparare.
Ingrediente:
- 2 pachete pișcoturi
- 3 linguri unt, 3 lingurițe făină
- 1.5 litri lapte, 1.5 lingurițe zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru ganache de ciocolată:
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
- 160 gr ciocolată
În plus:
- 200 ml lapte fierbinte (pentru înmuiat pișcoturile)
Mod de preparare:
Punem într-o tigaie trei linguri de unt și așteptăm să se topească. Adăugăm apoi 3 lingurițe de făină și o prăjim până începe să miroase.Adăugăm laptele, puțin câte puțin și amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloașe.Adăugăm zahărul granulat și gătim budinca până dă în clocot, amestecând continuu. La final, oprim focul, adăugăm zahărul vanilat, amestecăm și punem budinca deoparte.
Înmuiem jumătate dintre pișcoturi în lapte fierbinte și le punem pe fundul unei tăvi.Întindem deasupra jumătate din budinca pregătită anterior și o aplatizăm cu o spatulă.
Completăm cu al doilea strat de pișcoturi înmuiate în lapte fierbinte. Turnăm deasupra budinca rămasă și o întindem uniform, apoi băgăm tava la frigider până pregătim ganache-ul de ciocolată.
Punem smântâna lichidă într-un ibric, pe aragaz, și așteptăm să se încălzească. Adăugăm ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm bine până se topește complet.Turnăm ganache-ul de ciocolată peste prăjitura rece și îl întindem cu grijă. Punem din nou prăjitura la frigider pentru aproximativ 2-3 ore, după care o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!