Tortul zebra se pregateste foarte simplu iar atunci cand este taiat arata absolut minunat. Urmeaza pasii din reteta pentru a obtine un desert foarte gustos si delicios.
Ingrediente necesare:
- 2 ouă, 3 linguri de cacao (neagra, de calitate superioara)
- 200 gr unt la temperatura camerei, 4-5 linguri de zahar
- 100 ml de lapte, 100 gr de faina
- Zahar pudra pentru ornat, 1 praf de copt
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenus si cacaoa se amesteca cu 1-2 linguri de apa. Separat, intr-un bol se bate cu un tel, untul si 1-2 linguri de zahar se amesteca bine si mai apoi se adauga laptele. Se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza totul, se adauga cele 2 galbenusuri de ou si se amesteca din nou.
- Peste compozitie, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca din nou, sa nu ramana cocoloase.
- Separat, se bat albusurile spuma si cand si-au dublat volumul, se adauga zaharul ramas si se mixeaza din nou pana devine o spuma ferma.
- Se adauga, treptat, spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor pana se incorporeaza complet.
- 1/3 din compozitie se pune intr-un bol separat si se amesteca impreuna cu cacaoa – se amesteca bine sa aiba o culoare uniforma si putem trece la urmatorul pas.
- Intr-o tava rotunda, se tapteaza cu hartie de copt si se pune compozitia in felul urmator – se toarna o parte din compozitia alba si mai apoi se adauga cate 1-2 linguri de compozitie cu cacao. Se face asa pana terminati compozitiile.
- Se pune la cuptor pentru 35-40 de minute, la 170-180 grada insa se verifica cu o scobitoare inainte de a-l scoate din cuptor. Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se poate servi.
Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă