publicitate

Tortul zebra se pregateste foarte simplu iar atunci cand este taiat arata absolut minunat. Urmeaza pasii din reteta pentru a obtine un desert foarte gustos si delicios.

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă, 3 linguri de cacao (neagra, de calitate superioara)
  • 200 gr unt la temperatura camerei, 4-5 linguri de zahar
  • 100 ml de lapte, 100 gr de faina
  • Zahar pudra pentru ornat, 1 praf de copt

Mod de preparare:

publicitate

Se separa albusurile de galbenus si cacaoa se amesteca cu 1-2 linguri de apa. Separat, intr-un bol se bate cu un tel, untul si 1-2 linguri de zahar se amesteca bine si mai apoi se adauga laptele. Se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza totul, se adauga cele 2 galbenusuri de ou si se amesteca din nou.

Peste compozitie, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca din nou, sa nu ramana cocoloase.

Separat, se bat albusurile spuma si cand si-au dublat volumul, se adauga zaharul ramas si se mixeaza din nou pana devine o spuma ferma.

Se adauga, treptat, spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor pana se incorporeaza complet.

1/3 din compozitie se pune intr-un bol separat si se amesteca impreuna cu cacaoa – se amesteca bine sa aiba o culoare uniforma si putem trece la urmatorul pas.

Intr-o tava rotunda, se tapteaza cu hartie de copt si se pune compozitia in felul urmator – se toarna o parte din compozitia alba si mai apoi se adauga cate 1-2 linguri de compozitie cu cacao. Se face asa pana terminati compozitiile.

Se pune la cuptor pentru 35-40 de minute, la 170-180 grada insa se verifica cu o scobitoare inainte de a-l scoate din cuptor. Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se poate servi.

Pofta buna!

publicitate