Ingrediente necesare:
- 200 ml lapte
- 20 g unt
- 200 g zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Pentru început, amestecăm laptele cu zahărul pudră. Punem compoziția pe foc mic și amestecăm energic până când se topește tot zahărul. Adăugăm untul și amestecăm la foc mediu. Fierbem 10-15 minute. În tot acest timp amestecăm încontinuu.
2. Se ia de pe foc și se lasă într-un loc răcoros. În timp ce se răcește, laptele condensat își va schimba textura.
Vezi și… Cremă de caramel cu lapte pentru prăjituri și torturi
Ingrediente:
- 8 gălbenușuri
- 800 ml lapte
- 200 g zahăr
- 80 g făină albă de grâu
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem 150 de grame de zahăr la fiert la foc mic într-un vas. Amestecăm până când zahărul s-a caramelizat. Separat, punem laptele la fiert.
2. Când a început să fiarbă, turnăm laptele peste zahărul caramel și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
3. Într-un bol, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul rămas și făina și amestecăm foarte bine. Adăugăm 2-3 linguri de lapte caramel în compoziția de făină și amestecăm. Diluăm crema treptat. La final, adăugăm restul de lapte și mixăm foarte bine până obținem o cremă densă și fină.
4. Punem crema pe foc mic timp de câteva minute și amestecăm până la omogenizare. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și lăsăm crema la răcit la temperatura camerei.
Să le savurați cu drag!