Prajiturile cremoase sunt preferatele soțului meu. Pentru mine, cele mai bune sunt cele cu brânză de vaci și glazură răcoritoare sau cu gem de fructe sau dulceață.
Fiecare are propriile sale preferințe, așa că m-am străduit să satisfac toate gusturile.
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apă călduță
- 5 linguri făină
- 1 pachet praf de copt
- 2 linguri cacao
Prepararea blatului:
Bateți ouăle întregi cu zahărul până obțineți o spumă. Adăugați treptat apa călduță, uleiul și apoi amestecați treptat toate ingredientele uscate pe care le-ați combinat anterior într-un bol.
Turnați aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu făină. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute – supravegheați coacerea.
Strat de ciocolată:
- 600 ml lapte
- 2 pachete budincă de ciocolată
- 2 pachete brânză de vaci fină (500 gr)
- 6 linguri zahăr pudră
Stratul de frisca:
- 2 cutii de smantana pentru frisca (400 ml)
- 4 linguri zahăr pudră
Instrucțiuni de preparare
Amestecați praful de budincă în lapte și fierbeți o budincă densă, pe care o lăsați să se răcească sub folie alimentară.
Când budinca este la temperatura camerei, transferați-o într-un bol, adăugați brânza de vaci și zahărul. Amestecați pentru a forma un strat de cremă de ciocolată pe aluatul copt, pe care îl puteți sau nu lăsa să fie înmuiat în lapte.
Pe stratul de ciocolată, adăugați frișca bătută cu zahăr. Lăsați să se întărească în frigider.
Pofta buna!