Dacă v-ati săturat de chiftele obișnuite și vrei ceva mult mai bun si mai usor de facut, atunci trebuie sa incercati aceasta reteta simpla.
Mai mult, aici nu va trebui să formati chiftelele sau și să le rulați prin făină sau pesmet, așa că nu va dura mai mult de 20 de minute pentru a pregăti aceste chiftelute.
Ingrediente:
- Piept de pui sau carne tocata de pui – 500 g
- 1 ceapa (medie)
- Maioneză – 4 linguri
- Ouă – 5 buc
- Amidon – 5 linguri
- sare, piper
Preparare:
Mai întâi, trebuie să pregătiți file de pui – sa il tocati – sau puteti folosi direct carne tocata de pui și să tăiați marunt 1 ceapă. Recomand sa taiati ceapa si sa nu o dati prin masina de tocat carne.
Pune 500 de grame de pui intr-un bol, adauga 1 lingurita de sare sau dupa gust. La carnea tocată adaug un ingredient secret – 4 linguri de maioneză.
Amesteca totul bine si adauga 5 oua in carnea tocata, piper. La acest amestec adaug si 5 linguri de amidon. Amestecă totul din nou, astfel încât totul să fie omogen pentru ca din aceasta compozitie vom coace chiftelele.
Punem tigaia pe foc, turnam putin ulei si asteptam sa se incinga foarte bine. Punem cate o lingura de compozitie in tigaie (la fel ca la tocinei). Chiftelele de pui trebuie prăjite 2-3 minute pe fiecare parte. În acest timp vor capăta o culoare aurie, plăcută.
Puteți servi orez, hrișcă sau piure de cartofi ca garnitură la aceste chiftele. Pofta buna!