Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Orez cu legume și piept de pui (la tigaie) – O bunătate – Rețetă ideală pentru o masă rapidă și gustoasă
Ingrediente necesare:
- 350 g piept de pui
- 330 g orez cu bob lung
- 3 ardei
- 3 linguri pastă de roșii
- 1 ceapă
- 400 ml apă
- 2 căței usturoi
- Condimente după gust
Mod de preparare:
Pregătim legumele: curățăm și tocăm mărunt ceapa; curățăm ardeii de cotoare și semințe și tăiem în cubulețe, curățăm usturoiul și îl pisăm.
Prăjim ceapa într-o tigaie cu un pic de ulei. Când se rumenește frumos, adăugăm usturoiul, ardeii și amestecăm. Acoperim tigaia cu capac și gătim totul împreună timp de 5 minute.
Între timp, tăiem carnea cuburi și le adăugăm în tigaie. Punem și condimente, pasta de roșii și amestecăm. Fierbem totul timp de câteva minute, sub capac.
Spălăm bine orezul în 3 ape, după care adăugăm în tigaie. Amestecăm bine, turnăm apa și acoperim cu capac. Fierbem timp de 10 minute, sub capac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!