publicitate

Aveți nevoie de:

  • 600 g varză
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • sare, piper
  • piper chili, chimion
  • 1 foaie subţire de lăvaș

Pentru sos:

  • 3 ouă
  • 100 g smântână
  • 200 ml lapte
  • sare, piper

Cum se prepară?

  1. Pregătim umplutura.
  2. Turnăm într-o tigaie ulei şi prăjim ceapa.
  3. Adăugăm morcovul şi mai prăjim 2-3 minute.
  4. Adăugăm varza.
  5. Gătim la foc mediu, amestecând încontinuu, până se înmoaie varza.
  6. Adăugăm sare, piper negru măcinat, piper, chilli şi chimion.
  7. Amestecăm bine, mai lăsăm pe foc citeva minute şi umplutura de varză este gata.
  8. Tăiem foaia de lavas sub formă de pătrat.
  9. Repartizăm pe lavas, umplutura de varză.
  10. Formăm o ruladă, o tăiem felii și o repartizăm uniform pe o forma de copt tapetată cu unt.
  11. Pregătim sosul.
  12. Spargem 3 ouă într-un bol, adăugăm sare, piper negru, 100 g smântână, amestecăm cu un tel , adăugăm 200 ml lapte, amestecăm bine şi sosul este gata.
  13. Turnăm sosul obţinut peste rulade.
  14. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35 minute.
publicitate

Poftă bună!

publicitate