Astăzi îți recomand să încerci pâinea cu cârnați afumați. Nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie pentru a pregăti această pâine, deoarece aluatul nici măcar nu trebuie frământat. Ingredientele și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente necesare:
- 400 ml lapte, 50 gr unt
- 2 ouă, 1 lingură zahăr
- 10 gr drojdie uscată, 600 gr făină de grâu
- 200 gr cârnați afumați, 1 gălbenuș de ou
- Parmezan ras
Mod de preparare:
Punem într-un castron drojdia uscată, zahărul, ouăle, untul și amestecăm puțin pentru a dizolva drojdia. Adăugăm laptele și cârnații afumați tăiați în bucățele mici și amestecăm.Apoi adăugăm făina de grâu puțin câte puțin și frământăm aluatul până devine omogen.
Ungem cu ulei o tavă care are o gaură în mijloc și adăugăm aluatul, lingură cu lingură.Acoperim tava cu un prosop curat și lăsăm aluatul să crească timp de o oră sau până când își dublează volumul.
După ce a crescut suficient, îl ungem cu gălbenuș de ou, presărăm parmezan ras deasupra și-l coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 35 de minute sau până când capătă o culoare aurie.După ce pâinea cu cârnați s-a copt, o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească puțin după care o tăiem și o servim.
Această pâine este foarte gustoasă și ușor de preparat. Încearc-o apoi împărtășește rețeta și cu prietenele tale pentru a se bucura și ele de gustul delicios al acestei pâini deosebite. Sunt sigură că vor dori și ele să o încerce cât mai rapid. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!