Paine cu carnati
publicitate

Astăzi îți recomand să încerci pâinea cu cârnați afumați. Nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie pentru a pregăti această pâine, deoarece aluatul nici măcar nu trebuie frământat. Ingredientele și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 400 ml lapte, 50 gr unt
  • 2 ouă, 1 lingură zahăr
  • 10 gr drojdie uscată, 600 gr făină de grâu
  • 200 gr cârnați afumați, 1 gălbenuș de ou
  • Parmezan ras

Mod de preparare:

publicitate

Punem într-un castron drojdia uscată, zahărul, ouăle, untul și amestecăm puțin pentru a dizolva drojdia. Adăugăm laptele și cârnații afumați tăiați în bucățele mici și amestecăm.Paine cu carnati retetaApoi adăugăm făina de grâu puțin câte puțin și frământăm aluatul până devine omogen.

Ungem cu ulei o tavă care are o gaură în mijloc și adăugăm aluatul, lingură cu lingură.Paine cu carnati ingredienteAcoperim tava cu un prosop curat și lăsăm aluatul să crească timp de o oră sau până când își dublează volumul.

După ce a crescut suficient, îl ungem cu gălbenuș de ou, presărăm parmezan ras deasupra și-l coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 35 de minute sau până când capătă o culoare aurie.Paine cu parmezanDupă ce pâinea cu cârnați s-a copt, o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească puțin după care o tăiem și o servim.Paine cu carnati si parmezanAceastă pâine este foarte gustoasă și ușor de preparat. Încearc-o apoi împărtășește rețeta și cu prietenele tale pentru a se bucura și ele de gustul delicios al acestei pâini deosebite. Sunt sigură că vor dori și ele să o încerce cât mai rapid. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

publicitate