publicitate

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 250 g margarină
  • 250 g zahăr
  • 250 ml chefir
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 20 g zahăr vanilat
  • 350-400 g dulceață
  • făină

Mod de preparare:

  1. Într-un vas, adăugați ouăle, margarina moale, zahărul și amestecați bine. Se toarnă smântâna, bicarbonatul de sodiu, zahărul vanilat și se amestecă bine. Turnați făina și frământați aluatul.
  2. Aluatul este împărțit în 2 părți, o parte este pusă în congelator, cealaltă jumătate este lăsată pentru o perioadă la crescut. Partea inferioară și partea laterală a unei forme o tapetați cu unt.
  3. Întindeți aluatul într-o foaie subțire, pe urmă o așezați în tavă. Acoperiți cu un strat de dulceață. Aluatul de la congelator se întinde și se procedează la fel.
  4. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade timp de 30-40 minute.

publicitate
publicitate