O prajitura simplă și rapidă cu multe cireșe/visine. Prietenoasă cu bugetul și foarte gustoasă! Cireșele pot fi înlocuite cu alte fructe, de preferință ușor acre.
Pentru coacerea prajiturii am folosit o tava de 30 x 22 cm – am testat aceasta reteta si cu zmeura (congelata) si a iesit extraordinar de buna si aromata.
Pentru reteta puteti folosi atat fructe proaspete cat si congelate sau chiar din compot (doar sa fie lasate la scurs).
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 140 g făină
- Un praf de sare
- 10 g zahăr vanilat
- 400 – 450 g cireșe/visine sau alte fructe
Mod de preparare:
Încălzesc cuptorul la 170°C.
Separ albușurile de gălbenușuri, având grijă ca niciun gălbenuș să nu ajungă în albușuri.
Toarnă albușurile într-un bol curat și uscat. Adaugă un praf de sare și bate până se formează vârfuri rigide.
Acum, adaug câte o lingură de zahăr, cresc viteza mixerului și continui să bat. Adaug zahăr vanilat. Bat până se formează vârfuri rigide.
Amestec treptat gălbenușurile. Nu mai bat, doar amestec.
În două porții, cern făina și o amestec cu o spatulă. Cu atenție, pentru a păstra aerul in aluat.
Transfer aluatul într-o tavă de copt și îl întind uniform. Eu am o tavă de 30*22 cm.
Deasupra, aranjez visinele. Transfer tava în cuptorul preîncălzit și coaceți la 170°C timp de 40…45 de minute.
Verific cu o scobitoare dacă este gata, aceasta trebuie să iasă curată, fără niciun reziduu de aluat crud.
Las prajitura să se răcească puțin, o scot din tavă și o pudrez cu zahăr pudră dupa care o tai în bucăți.
O prajitura pufoasă, parfumată, gustoasă cu aluat dulce și usor acrisoara datorita fructelor.
Va doresc pofta buna!