Cappuccino Irish cu Whiskey si spuma de Lapte
publicitate

Probabil ți-ai pus și tu întrebarea dacă băutura irlandeză, Cappuccino Irish conține alcool. Aceasta este o întrebare bună, deoarece numele băuturii nu spune prea multe despre compoziția sa.

Cappuccino Irish este o băutură bună și gustoasă, dar ar fi bine să nu te urci la volan după ce o consumi, deoarece conține alcool. De fapt, conține un shot de whisky irlandez, dar poate fi preparat cu orice tip de alcool. Mă îndoiesc însă că merge bine cu vodca, dar sunt sigur că a încercat cineva și această combinație.

Pentru a înțelege mai bine din ce este preparată această băutură fierbinte, citește lista cu ingrediente de mai jos:

publicitate
  • 120 ml espresso (poți folosi altă cafea dacă dorești)
  • 50 ml whisky irlandez
  • Zahăr (după gust)
  • Frișcă

Folosind aceste ingrediente vei putea servi o ceașcă de 170 ml de Cappuccino Irish, decorată cu frișcă.

Se poate folosi orice tip de alcool în Cappuccino Irish?

Răspunsul la această întrebare este și da și nu. Dacă ar fi să folosești țuică sau coniac, ai obține o băutură ușor diferită de Cappuccino Irish. Dar, dacă nu ai whisky irlandez la îndemână, poți folosi orice alt tip de whisky. Nu vei obține chiar un Cappuccino Irish, dar va fi destul de asemănător.

Irish Cappuccino

Unii au încercat să folosească cremă de whisky pentru a adăuga o notă de caramel acestei băuturi și a-i oferi o textură mai fină. Personal, cred că rezultă un Cappuccino Irish grozav, dar unii s-ar putea să nu fie de acord cu mine.

Cei care iubesc cireșele ar putea chiar să înlocuiască whisky-ul cu un lichior de cireșe. Gustul amar, pământesc al cafelei se potrivește foarte bine cu notele de cireșe. Decorează băutura cu frișcă, presară puțină scorțișoară deasupra și vei obține una dintre cele mai bune băuturi pe care ai gustat-o vreodată.

Se poate folosi mai mult de un shot de whisky în Cappuccino Irish?

Da, unii oameni preferă să adauge un shot dublu de whisky în această băutură. Însă, odată ce cantitatea de alcool se mărește, crește și riscul de a te trezi mahmur a doua zi.

Irish Cappuccino cu Frisca

De asemenea, amintește-ți că alcoolul fierbinte te amețeste mai repede, așa că ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a adăuga un shot dublu de whisky în Cappuccino Irish.

Cappuccino Irish te ține treaz sau nu?

Deoarece acest cappuccino conține mai multă cafea decât whisky aș putea spune că te ține treaz. Cantitate mică de alcool din Cappuccino Irish, nici măcar nu te va face să devii euforic, dar îți va îmbunătăți starea de spirit.

Ar putea anula unele dintre efectele cafelei, dar nu suficient de mult încât să te facă să îții pierzi controlul.

Atât cafeaua, cât și alcoolul stimulează sistemul nervos. Cafeaua îl menține alert și concentrat, în timp ce alcoolul ajută la relaxare și la reducerea inhibițiilor. Totuși, trebuie să știi că este posibil ca stomacul tău să aibă de suferit sau să te simți amețit.

Ce fel de cafea ar trebui să folosești la prepararea unui Cappuccino Irish?

Totul depinde de preferințele tale și de cel fel de Cappuccino Irish dorești să servești. Dacă vrei un Cappuccino Irish cu o aromă mai delicată, atunci ar trebui să alegi cafea 100% Arabica, prăjită mediu spre ușor. Astfel, vei simți atât tonurile fructate ale cafelei, cât și aroma de whisky.

Cafea boabe pentru cappuccino

Unele tipuri de whisky ajung să fie picante sau să aibă o aromă de vanilie și fructe dacă au fost ținute în butoaie de rom. Ar fi păcat să nu mai simți această aromă din cauza cafelei Robusta.

Însă, dacă ești în căutarea unei cafele puternice, atunci prin asocierea unui amestec Robusta-Arabica cu whisky vei obține un Cappuccino Irish grozav.

Dacă folosești un whisky vechi, pe care l-ai ținut 15 ani în dulap, ar fi bine să alegi o cafea Arabica pură. Nu va estompa aroma whisky-ului, ci va crea o bază bună pentru alcool.

Cappuccino Irish – origine și puțină istorie

Cappuccino Irish a fost creat în iarna anului 1943 de Joe Sheridan, bucătar la Foynes Port, Limerick, Irlanda. Foynes devenise unul dintre cele mai mai aeroporturi civile din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai târziu a devenit bază aeriană pentru zboruri transatlantice care transportau adesea personalități politice sau vedete de la Hollywood.

Cafea Irish cu whiskey

De multe ori, din cauza vremii, pasagerii erau nevoiți să rămână peste noapte în baza aeriană, motiv pentru care a fost creat un restaurant.

Într-o seară, un avion a trebuit să se întoarcă la baza aeriană Foynes. Bucătarul Joe Sheridan s-a hotărât să pregătească ceva special pentru pasagerii întârziați, înfrigurați și obosiți. Legenda spune că s-a făcut liniște în momentul în care toată lumea a gustat acest amestec delicios.

Un pasager american, surprins de gustul băuturii l-a întrebat pe Joe:

-Aceasta este cafea braziliană?

-Nu, este Cappuccino Irish! a răspuns Joe.

În 1952, după război, această băutură a fost introdusă și în Statele Unite, de către scriitorul Stanton Delaplane. Acesta i-a povestit despre Cappuccino Irish lui Jack Koeppler, barman la hotelul Buena Vista din San Francisco și l-a convins să o recreeze.

Când a încercat să facă băutura, frișca s-a scufundat în lichid, așa că barmanul Jack Koeppler a decis să meargă direct la sursă, Chef Joe Sheridan din Limerick, Irlanda, pentru   a afla cum se prepară corect acest cappuccino delicios.

Cappuccino Irish – rețeta originală

Ingrediente necesare:

  • 120 ml cafea fierbinte
  • 50 ml whisky irlandez
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 30 ml smântână dulce bătută ușor

Toarnă apă într-un ibric și las-o pe foc până se înfierbântă. Adaugă zahărul și cafeaua și amestecă până se dizolvă, apoi toarnă whisky-ul irlandez și amestecă din nou. Adaugă frișca, turnând-o peste spatele unei linguri, fără a mai amesteca.

Cappuccino Irish cu Whiskey

Utilizarea celor mai bune boabe de cafea, măcinate și prăjite corepsunzător, joacă un rol important în obținerea unui Cappuccino Irish perfect. De aceea, este important să cumperi cea mai bună cafea boabe pe care ți-o permiți și să pregătești o cafea delicioasă.

Cappuccino Irish nu este pentru toată lumea, însă cei care apreciază această băutură o consumă foarte des. Deoarece conține alcool, ar trebui să te gândești bine la ce ai de făcut înainte de a bea un Cappuccino Irish, pentru că nu vei mai putea să te urci la volan.

Nu consuma Irish Cappuccino dacă trebuie să conduci, dacă iei medicamente, ești însărcinată sau alăptezi.

publicitate