Dulceata de mere delicioasa, cremoasa, fina si aromata, perfecta pentru a o folosi la clatite sau alte tipuri de preparate care necesita o umplutura dulce.
Noua ne place foarte mult aceasta varianta la care eu mai adaug si putina lamaie pentru a-si pastra culoarea asta frumoasa si pentru un gust mai acrisor + aroma. Pentru aceasta dulceata puteti da merele prin razatoare sau chiar prin robotul de bucatarie sau masina de carne.
Veți avea nevoie de:
- 2 kg de mere rase
- 600 – 700 gr zahăr
- 1 lamaie
Preparare:
Această rețetă necesită mere tari! Merele 🍎 se spală și se scot miezul. Tăiați-le și măcinați-le într-o mașină de tocat carne/razatoare sau robot de bucatarie – eu nu curat merele pentru ca am mere de la țară dar dacă le veti cumpara din magazin, atunci curățați-le.
Adăugați zahăr – gustați la mijlocul procesului, poate astfel încât să aveți nevoie să adăugați puțina sare de lamaie sau suc de lamaie proaspat stors.
Dulceata trebuie sa fie foarte dulce ci trebuie sa fie aromata si usor acrisoara. Se pune la foc mare si se amesteca continuu pana se dizolva zaharul si dulceata fierbe.
Apoi, reduceți focul și fierbeți dulceata timp de aproximativ 2-2,5 ore. Amestecati frecvent cu o spatula de silicon.
Când este gata, veți vedea că practic nu va mai fi lichid intre mere și va începe să se sfărâme în cuburi mici.
Puneti dulceata fierbinte pe borcane sterilizate și asigurați-vă că întoarceți borcanele astfel încât să nu se formeze condens pe capac.
Nu este necesar să invelesti borcanele in patura, obișnuiam să înfășuram toată dulceața, apoi mi-am dat seama că nu este nevoie de asta.
Spor la treaba!