publicitate

O zacuscă un pic diferite, ardeii nu se toacă, se taie cu cuțitul – Textură deosebită, gust divin – Rețeta am moștenit-o de la mama mea, o fac în fiecare an, ne place mult tuturor…

Ingrediente:

500 ml bulion
1 kg gogosari
1 kg ardei gras
2-3 morcovi
2 cepe mari
5-6 catei de usturoi
150-200 ml ulei
2 linguri de zahar și sare

publicitate

Mod de preparare:

Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte. Se taie in fasii lungi.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Ceapa se curata si se taie pestisori.

Intr-un vas, se pune uleiul la incins si se adauga morcovii si ceapa. Se calesc pana se inmoaie. Se adauga bulionul, ardeii si gogosarii, usturoiul taiat felii. Se potriveste de sare si se adauga zaharul. Se lasa sa fiarba, amestecand in permanenta cu o lingura de lemn, sa nu se prinda… Cand uleiul se ridica deasupra, zacusca e fiarta…

Se pune fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic.B orcanele se pun in pături, sa se raceasca lent, apoi se depoziteaza in camara.

Sa o savurati cu pofta! Pofta buna!

Rețetă preluată cu acord expres, de la dna. Margareta Cismasiu

publicitate