Rulada cu banane și ciocolată este ușor de preparat și are un gust delicios. Poate fi servită dimineața, cu o ceașcă de cafea sau de ceai. Este adorată atât de copii, cât și de adulți. Sunt sigură că și ție îți va plăcea.
Ingrediente necesare:
- 1 pachet biscuiți cu cacao
- 1 litru lapte proaspăt, 1.5 căni făină de grâu
- 1 pahar zahăr, 80 gr ciocolată neagră
- 1 lingură unt
Ingrediente pentru frișcă:
- 2 plicuri frișcă pudră
- 1 pahar lapte rece
În plus:
- 4 banane decojite
Mod de preparare:
Punem biscuiți în bolul unui blender și-i fărămițăm până se transformă într-o pudră. Transferăm apoi pudra de biscuiți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Turnăm un litru de lapte într-o oală, adăugăm zahărul și făina cernută și amestecăm. Punem oala pe aragaz și lăsăm budinca să fiarbă la foc mic până se îngroașă. Oprim apoi aragazul, adăugăm ciocolata și amestecăm până se topește complet.
La final, adăugăm untul și amestecăm cu un mixer pentru a obține o cremă netedă. Întindem crema peste pudra de biscuiți și băgăm tava la frigider pentru aproximativ o oră.Batem praful de frișcă cu laptele până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca uniform peste crema de ciocolată.Așezăm bananele una câte una pe una dintre marginile prăjiturii și începem să rulăm aluatul, folosindu-ne de hârtia de copt.Învelim rulada cu banane și ciocolată în folie alimentară și o punem la frigider pentru 2-3 ore, după care o putem tăia și servi.Este recomandat să curățăm cuțitul de fiecare dată când feliem rulada. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!