Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie este pe placul meu și a întregii familii. De fiecare dată când organizez o masă festivă, pregătesc și acest desert încântător. Oaspeții sunt tare încântați să-l savureze.
Ingrediente pentru blat:
- 2 ouă, 150 gr zahăr
- 80 gr untură, 5 linguri lapte
- 300 gr făină
- 1/2 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 1.2 litri lapte, 6 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 250 gr unt
În plus:
- 500 gr biscuiți obișnuiți
- 200 gr ciocolată
- 6 linguri ulei
Mod de preparare:
Folosind mixerul, batem ouăle cu zahărul spumă, apoi adăugăm laptele și untura topită. Amestecăm făina cu praful de copt și cacaua și o adăugăm în vasul cu ouă. Amestecăm totul cu un mixer.Împărțim aluatul obținut în 3 părți egale. Întindem fiecare bucată de aluat, într-o foaie pătrată, de aproximativ 30 x 30 cm.
Coacem fiecare foaie de aluat pe spatele unei tăvi de copt tapetate cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de aproximativ 5-7 minute.Avem grijă să nu se ardă, pentru că aceste foi de aluat se coc repede. Lăsăm foile de aluat să se răcească.
Pentru a pregăti crema de vanilie amestecăm 200 ml de lapte cu făina, praful de budincă și zahărul. Restul de lapte îl punem la fiert într-o cratiță. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim până se îngroașă.
Luăm budinca de pe foc, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. Batem untul moale cu mixerul și apoi adăugăm budinca. Amestecăm bine pentru a obține o cremă fină.Punem primul blat pe o tavă și-l acoperim cu 1/4 din cremă și un strat de biscuiți. Adăugăm un nou strat de cremă și-l acoperim cu cel de-al doilea blat. Întindem peste cel de-al doilea blat un strat de cremă, unul de biscuiți și încă unul de cremă.
La final, adăugăm ultimul blat și începem să pregătim glazura. Rupem ciocolata în bucățele și turnăm uleiul peste ea. Topim ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Turnăm glazura de ciocolată peste ultumul blat și punem prăjitura la frigider peste noapte. Înainte de a o tăia, o lăsăm aproximativ 15 minute la temperatura camerei, pentru a nu se crăpa glazura. Poftă bună și spor la gătit!