prajitura foi cu miere
publicitate

Prajitura cu foi cu miere, budinca de vanilie si frisca este delicata si usor de preparat. Acest desert special si gustos poate fi servit chiar si la un eveniment important. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr faina de grau, 190 gr zahar pudra
  • 5 gr bicarbonat de sodiu, 2 galbenusuri de ou
  • 2 oua, 90 gr unt
  • 50 gr miere de albine

Ingrediente pentru crema:

  • 1 litru lapte, 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat, 2 galbenusuri
  • 120 gr pudra budinca cu aroma de vanilie
  • 250 gr unt
publicitate

Ingrediente pentru frisca:

  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar, 3 pliculete zahar vanilat
  • 3 pliculete intaritor pentru frisca

Mod de preparare:

Punem intr-un castron faina de grau, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, galbenusurile, ouale, untul si mierea. Amestecam bine toate ingredientele.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem o bucata de aluat intr-o tava de copt (42×22 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 8-10 minute.

Intoarcem aluatul din tava si, dupa ce se raceste, ii indepartam hartia de copt. Ungem tava de copt cu unt, o presaram cu faina si punem cel de-al doilea aluat in ea. Coacem si cel de-al doilea aluat la o temperatura de 160 grade timp de 8-10 minute.

Pregatim crema. Punem 800 ml lapte la fiert. Adaugam zaharul. In laptele ramas, adaugam praful de budinca si galbenusul de ou. Amestecam bine. Turnam budinca in laptele care fierbe. Amestecam si gatim o budinca groasa.

Lasam budinca sa se raceasca. Batem untul cu zaharul vanilat. Adaugam budinca, lingura cu lingura in untul batut. Amestecam pentru a obtine o crema neteda.

Intindem crema peste primul blat rece. Pregatim frisca. Punem smantana rece, zaharul, zaharul vanilat si intaritorul intr-un bol. Batem cu mixerul pana obtinem o frisca tare.

Intindem frisca peste crema de unt. Acoperim cu cea de-a doua foaie cu miere. Punem o greutate peste prajitura (de exemplu o punga cu faina).

Punem prajitura la frigider peste noapte. A doua zi, presaram zahar pudra deasupra, taiem prajitura si o servim. Pofta buna!

publicitate