Mini gogoși de post, aromate şi gustoase – La cât de bune sunt, poți mânca și un castron întreg – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 150 ml apă minerală
- 100 ml suc fanta
- 70 g zahăr
- 2 g drojdie uscată
- sare
- coajă de lămâie
- zahăr vanilat
- 1 linguriță ulei
Ingrediente pentru decor:
- 150 g zahăr pudră
- ulei
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm zahărul vanilat, sarea, coaja de lămâie, 1 linguriță de ulei, zahărul, apa minerală și sucul. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos. Se lasă la crescut 20 de minute.
3. Cu ajutorul unei linguri, formăm gogoșelele. Le prăjim, pe baie de ulei, într-o tigaie încinsă. Coacem, la foc mic, până se rumenesc frumos. La final, le decorăm cu zahăr pudră.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Fără ouă și fără lapte – Cele mai pufoase și gustoase gogoși de post
Pentru această rețetă genială aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 50 ml ulei
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 25 g drojdie
- 200 ml apă
- esență de vanilie
- sare
- zahăr pudră
Mod de preparare:
- Într-un bol, dizolvăm drojdia în 3 linguri de apă călduță. Adăugăm o lingură de zahăr și amestecăm bine.
- Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugăm compoziția lichidă, apa, esența de vanilie, uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.
- Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. La final, prăjim gogoșile într-o tigaie încisă cu ulei, până se rumenesc bine.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!