Acasă Prăjituri Prăjitură de casă fără zahăr, lapte sau făină. Nu-ți va veni să crezi ce ușor e de făcut

Prăjitură de casă fără zahăr, lapte sau făină. Nu-ți va veni să crezi ce ușor e de făcut

0
Prăjitură de casă fără zahăr, lapte sau făină. Nu-ți va veni să crezi ce ușor e de făcut

Acest desert este ideal pentru familiile cu copii. Părinții care vor să îi obișnuiască pe cei mici cu dulciuri sănătoase, făcute în casă, pot pregăti această prăjitură împreună cu ei. Rețeta este foarte simplă și conține doar fructe și ingrediente vegetale, lipsite de grăsimi saturate și calorii goale. Nimic nu se fierbe, totul este crud și cât se poate de sănătos.

Deși nu conține zahăr, este suficient de dulce și aromată, datorită bananelor din compoziție și a mierii de albine. Astfel de deserturi sunt binevenite îndeosebi în perioadele de post, când avem nevoie de preparate cât mai hrănitoare și neprocesate, aproape de starea lor naturală.

Ingrediente primul strat

1 cană de nucă de cocos
2 linguri de miere
1 banană
vanilie

Ingrediente al doilea strat

1 avocado
1 banană
2 lingurițe de cacao
1 cub de unt de cacao
1 lingură de miere

Preparare

Pentru primul strat, puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați până la omogenizare. Transferați compoziția obținută în forme rotunde (brioșe) sau pătrare.

Nivelați pentru a obține o suprafață uniformă. Puneți și ingredientele pentru al doilea strat în robot, așezați compoziția rezultată peste primul strat și nivelați. Untul de cacao trebuie topit înainte pe baie de aburi, pentru a se mixa mai ușor cu celelalte ingrediente.

Acesta se poate procura de la magazinele naturiste. Are un gust intens de ciocolată și întărește compozițiile în care este adăugat. Puteți turna deasupra o glazură obținută din ulei de cocos topit, miere și pudră de cacao sau de roșcove.

Straturile pot fi inversate dacă doriți ca prăjiturelele să aibă un aspect mai tradițional: blat maro și cremă albicioasă. Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de deserturi crude, fără zahăr, făină, lactate sau ouă.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.