Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata alba arata minunat si are un gust delicios. O poti prepara chiar si atunci cand sarbatoresti un eveniment special, deoarece este potrivita pentru orice ocazie.
Ingrediente pentru blatul de ciocolata:
- 7 albusuri, 250 gr zahar
- 100 gr stafide, 100 gr biscuiti macinati
- 100 gr nuci tocate, 100 gr ciocolata menaj
- 1 lingurita faina de grau
Ingrediente pentru blatul simplu:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina de grau
Ingrediente pentru crema:
- 7 galbenusuri, 150 gr zahar
- 3 zahar vanilat, 6 linguri lapte
- 300 gr unt
Ingrediente pentru glazura:
- 200 gr ciocolata alba
- 2 linguri unt, 4 linguri lapte
Mod de preparare:
Prima oara preparam blatul de ciocolata. Amestecam intr-un bol stafidele, biscuitii, nucile, faina de grau si ciocolata data prin razatoare. Batem apoi albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea tare. Turnam bezeaua peste amestecul de ingrediente uscate din bol. Amestecam totul cu un tel.
Preincalzim cuptorul la 180 grade si turnam aluatul intr-o tava dreptunghiulara (35 x 25 cm) tapetata cu hartie de copt. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul s-a copt, apoi il scoatem din cuptor si-l lasam la racit.
Pentru a prepara blatul simplu, batem albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile si batem din nou. La final, adaugam faina si amestecam cu un tel.
Coacem aluatul in aceeasi tava in care am copt blatul de ciocolata, la o temperatura de 180 grade. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca. Taiem blatul in doua, pe orizontala.
Intre timp, preparam crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul vanilat si laptele. Gatim amestecul la bain-marie. Ar trebui sa obtinem o crema putin mai groasa decat iaurtul. Lasam crema sa se raceasca.
Batem untul cu mixerul. Adaugam crema racita in bolul cu unt si amestecam bine.
Pe primul blat simplu turnam 1/3 din crema, apoi adaugam blatul de ciocolata. Turnam iarasi 1/3 din crema, nivelam frumos si adaugam cel de-al doilea blat simplu. Deasupra punem crema ramasa si preparam glazura.
Topim ciocolata alba rupta in bucatele cu untul si laptele, la bain-marie. Turnam glazura peste prajitura. Putem decora prajitura cu fulgi de cocos, nuci, etc. Lasam desertul la frigider pentru cateva ore, apoi il putem taia si servi. Pofta buna!