Dacă nu știi ce desert să mai pregătești în weekend, încearcă această rețetă. Vei obține o prăjitură delicioasă cu frișcă și ciocolată. Sigur copiii tăi vor fi nerăbdători să o guste.
Ingrediente pentru aluat:
- 2 căni făină de grâu, 4 ouă
- 1 linguriță lapte, 1 ceașcă ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță zahăr, 3 linguri cacao
- 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru ganache:
- 200 ml smântână lichidă
- 160 gr ciocolată cu lapte
Ingrediente pentru cremă:
- 3 plicuri frișcă
- 3 căni lapte rece, 3 linguri Nutella
- 2 linguri cremă de brânză
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim blatul și începem prin a amesteca ouăle cu zahărul timp de 7 minute, folosind mixerul, la viteză mare. Adăugăm uleiul, o linguriță de lapte și făina de grâu cernută cu praful de copt. Amestecăm totul cu o spatulă sau o lingură de lemn.Adăugăm zahărul vanilat și continuăm să amestecăm pentru a încorpora ingredientele. Adăugăm apoi cacaua pudră în aluat și mai amestecăm puțin.
Turnăm aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl întindem uniform. Îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute.
Încălzim smântâna lichidă, apoi adăugăm ciocolata cu lapte și amestecăm bine până se topește.
Punem praful de frișcă într-un bol, adăugăm laptele rece și amestecăm cu mixerul timp de 8 minute până obține o frișcă fermă. Împărțim crema în două. Într-o parte adăugăm cremă de brânză, iar în cealaltă parte adăugăm Nutella.
După ce blatul s-a copt și s-a răcit, îl scoatem din tavă pentru a îndepărta hârtia de copt, apoi îl punem la loc. Însiropăm blatul rece cu puțin lapte cald.Punem frișca cu cremă de brânză într-un pos și începem să o întindem peste blat. Procedăm la fel și cu frișca cu ciocolată.Netezim bine crema cu o spatulă, apoi adăugăm ganache-ul de ciocolată. Punem prăjitura la frigider pentru cel puțin o oră, după care o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!