Dacă îți plac sandvișurile cu salam, trebuie să încerci această rețetă. Salamul din magazin este plin de aditivi și substanțe periculoase organism, de aceea ar trebui să încercăm să-l pregătim acasă. Iată o rețetă simplă de salam de casă.
Ingrediente:
- 850 gr piept de vită
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță sare
Condimente:
- 1 linguriță piper măcinat, 1 linguriță boabe de piper negru
- 1/2 linguriță scorțișoară, 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță ceapă pudră, 1/2 linguriță pudră de usturoi
- 1 linguriță cimbru, 1.5 lingurițe sare
În plus:
- 4 pachete gelatină
- 1 sfeclă mică
Mod de preparare:
Punem pieptul de vită într-o oală cu apă, adăugăm foile de dafin, sarea și acoperim cu un capac.Lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 2-3 ore, apoi strecurăm carnea, dar nu aruncăm apa ci o punem într-un vas separat.
Curățăm sfecla, o dăm pe răzătoare și adăugăm 2 căni din apa în care am fiert carnea de vită. Punem gelatina într-un bol și adăugăm lichidul amestecat cu sfecla, dar mai întâi îl trecem printr-o strecurătoare. Amestecăm bine.
Adăugăm sfecla roșie, sarea, zahărul și toate celelalte condimente peste carnea de vită. Punem totul în vasul unui blender și amestecăm bine pentru a combina ingredientele.
După ce am obținut o consistență netedă, formăm batoanele de salam și le acoperim cu folie alimentară. Așteptăm să ajungă la temperatura camerei, apoi le punem la frigider până a doua zi.După ce au trecut 24 de ore, putem tăia batoanele de salam. Acest salam din carne de vită este mult mai bun decât cel din comerț și nu conține aditivi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!