Chiftele de linte la cuptor – o rețetă cu linte pe care o vor aprecia toți cei care vor servi. Sunt foarte satioase, se pot manca si daca tineti vreun regim sau daca postiti, zic eu. In cazul in care postiti, evident, eliminati ingredientele care nu sunt de post.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 270 g linte fiarta, bine scursa si pasata cu furculita cu o jumatate de ceapa tocata fin,
- un morcov
- un catel de usturoi dati pe razatoare,
- 1 ou, o lingurita de ulei si o lingura rasa de pesmet;
- condimente, verdeturi, la alegerea fiecaruia.
Chiftelele le-am copt impreuna cu jumatatea de ceapa ramasa. Ar fi trebuit sa le tavalesc prin malai, dar pentru ca le pusesem deja in tava, am presarat putin malai peste ele si peste ceapa si am stropit totul cu foarte putin ulei.
Si cam atat. Eu am avut un sos improvizat, adica pasta de ardei pusa la borcan in vara, amestecata cu usturoi si o salata de varza din aia simpla, doar cu ulei, otet, sare si piper.
Cea mai buna, da. Sigur ca merg chiftelele si cu salata de varza murata. Daca va uitati pe site, gasiti cateva retete foarte bune in aceasta combinatie.