Ingrediente:
- 1.2 kg dovlecei
- 1 legătură mărar
- 3 ouă
- 5 linguri făină
- sare, piper
- 4 roșii
- 200 g maioneză
- 4 căței de usturoi
- ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, dăm dovleceii prin răzătoarea mare.
2. Adăugăm sarea și amestecăm.
3. Tocăm mărarul cât mai mărunt.
4. Roșiile le tăiem rondele.
5. Într-un bol, amestecăm smântâna cu usturoiul zdrobit.
6. Dăm dovleceii prin strecurătoare.
7. Adăugăm ouăle, mărarul, piperul, făina și amestecăm foarte bine.
8. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim blaturile, pe foc mic, pe ambele părți. În final trebuie să obținem 6-7 clătite.
9. Pentru a forma tortul, tapetăm clătitele cu sos și felii de roșii.
10. La final, decorăm cu mărar.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă