Ingrediente:
- 700 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 g zahăr vanilat
- 6 linguri făină
- praf de copt
- 30 ml ulei
- 30 g unt
- sare
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecăm brânza de vaci cu zahărul tos și zahărul vanilat. Recomandarea noastră este să amestecați cu ajutorul mâinilor. Pe urmă, adăugăm ouăle și amestecăm bine.
2. Amestecăm făina cu praful de copt și sarea.
3. Turnăm amestecul de făină, în cel de brânză. Mixăm bine până când obținem o compoziție densă și lipicioasă.
4. Punem aluatul pe masa de lucru și formăm biluțe de dimensiunea unei mingi de tenis. Le dăm prin făină, pe urmă le aplatizăm ușor pentru a forma turtele.
5. Punem o tigaie cu ulei la încălzit. Pentru un gust mai intens, adăugăm puțin unt în tigaie. Coacem turtele, pe foc mic, până când se rumenesc frumos.
Să le savurați cu drag!