Dacă nu îți place să petreci prea mult timp în bucătărie, dar totuși vrei să-ți surprinzi familia cu un desert deosebit, încearcă rețeta de mai jos. Vei obține o prăjitură delicioasă cu brânză mascarpone și zmeură. Sunt sigură că soțul și copiii tăi vor fi foarte încântați.
Ingrediente:
- 150 gr biscuiți obișnuiți
- 400 gr zmeură, 100 gr zahăr
- 1 plic budincă de vanilie, 200 ml apă
- 500 gr mascarpone, 400 ml smântână dulce pentru frișcă
- 2 linguri nutella, ciocolată rasă (pentru decor)
Mod de preparare:
Așezăm mai întâi biscuiții pe o tavă cu dimensiuni de 24 x 29 cm. Nu este necesar să-i înmuiem în lapte.Punem într-o oală zmeura spălată, zahărul și 100 ml de apă. Gătim zmeura la foc mediu până se înmoaie. Cei care nu vor să simtă semințele de zmeură, pot strecura sosul de zmeură.
Amestecăm într-un bol praful de budincă cu restul de apă. Adăugăm budinca în oala cu zmeură și amestecăm până se îngroașă. De îndată ce luăm oala de pe foc, turnăm budinca peste biscuiții din tavă și o lăsăm să se răcească complet.Amestecăm brânza mascarpone cu nutella. Separat batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Adăugăm frișca în crema de mascarpone și nutella și amestecăm cu o spatulă pentru a combina ingredientele.
Întindem crema obținută peste budinca cu zmeură. Radem ciocolată deasupra și punem prăjitura la frigider.
Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă pentru ca biscuiții să aibă suficient timp să se înmoaie. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!