Daca vrei sa mananci ceva dulce si nu stii ce desert sa mai pregatesti, atunci incearca acesta reteta rapida de minciunele cu branza. Cu siguranta, se vor manca imediat ce le vei pune pe farfurie…
Ingrediente:
- 250 gr branza de vaci, 1 ou
- 3 linguri de zahar pudra, 125 gr unt sau margarina
- 200-250 gr faina alba (depinde de calitatea branzei)
- 1 lingurita de praf de copt, 5 ml de rom (dupa gust)
- coaja de la jumatate de lamaie + zeama de lamaie
- zahar pudra (pentru ornat), ulei pentru coacere
Mod de preparare:
Pentru inceput vom amesteca branza de vaci cu ou, zaharul pudra, coaja de lamaie si untul moale. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si cateva picaturi de zeama de lamaie. De asemenea, tot acum vom adauga si romul.
Vom incepe sa framantam aluatul. Dupa ce am terminat, il punem pe suprafata de lucru presarata cu faina si il intindem pana obtinem o foaie de aluat cu o grosime de 3-4 mm. Taiem aluatul pentru a forma minciunelele.
Se coc in ulei, la foc mediu. Le vom coace la inceput pe o parte, apoi le vom intoarce pe cealalta parte. Se scot din tigaie si se pun pe un prosop de hartie, apoi se adauga deasupra zaharul pudra.
Pofta buna!