Avem aici o rețetă minunată și delicioasă pentru cupe cu ciocolată albă. Cu siguranță, trebuie să le încercați, deoarece vă vor surprinde plăcut prin cât de moi și gustoase sunt.
Prepararea este foarte simplă și rapidă. Oricine le poate face! Sunt perfecte pentru orice masa festivă plină de bunătăți.
Ingrediente necesare:
- 2/3 cană curmale (150 g)
- 3/4 cană arahide prăjite (200 g)
- 1/2 cană semințe de susan prăjite (60 g)
- 3/4 cană cocos ras (60 g)
- 1/4 cană semințe de dovleac (20 g)
- un praf de sare
- un praf de scorțișoară
- 2 linguri miere (40 g)
- 150 g ciocolată albă fără zahăr
Pentru decor:
- 20 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Puneți curmalele într-un bol, turnați peste ele apă caldă și lăsați-le să se înmoaie timp de 10 minute.
Puneți arahidele prăjite într-un blender și măcinați-le. Adăugați cocosul ras, semințele de dovleac și continuați să mixați.
Scoateți sâmburii curmalelor și adăugați-le în blender. Presărați un praf de scorțișoară, adăugați mierea și amestecați manual compoziția.
Din aluatul obținut, formați mini turtițe și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.
Topiți ciocolata albă pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde și înmuiați turtițele în ciocolată.
Decorați turtițele cu ciocolată neagră și folosiți o scobitoare pentru a crea modele decorative.
Puneți-le la frigider pentru 15 minute, apoi așezați-le în forme decorative pentru servire.
Serviți cu dragoste, bucurie și, mai ales, cu poftă mare.
Vă dorim poftă bună!