Ingrediente necesare:
- 5 linguri făină
- 200 g zahăr pudră
- 150 g zahăr tos
- 400 g unt
- 400 g nucă măcinată
- 8 ouă
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Începem cu foile: separăm gălbenușurile de albușuri.
Bate spumă tare albușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat, apoi adăugăm praful de copt, 5 linguri de făină și nuca măcinată.
Amestecăm cu mișcări de sus în jos până la omogenizare, apoi împărțim amestecul în trei părți egale din care vom coacem trei foi.
Într-un bol, batem gălbenușurile împreună cu zahărul pudră până obținem o compoziție albicioasă.
Punem bolul pe bain-marie și amestecăm continuu până obținem o compoziție mai densă și lucioasă.
Amestecăm apoi cu untul până la omogenizare.
Umplem foile cu crema și, după 2-3 ore, putem să o porționăm și să o servim.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: Bucătăraș