publicitate

Daca ti-ai chemat prietenii la masa, dar nu stiii cu ce sa-i servesti, incearca aceasta reteta simpla. Vei obtine niste chiftele de orez delicioase si nu va trebui sa stai prea mult timp in bucatarie. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 400 gr orez, 1 cartof
  • 200 gr legume amestecate (ardei, morcov, etc)
  • 1 lingurita ghimbir ras, 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura amidon de porumb, sare si piper (dupa gust)
  • Ulei de floarea soarelui (pentru prajit)

Mod de preparare:

publicitate

Fierbem orezul in apa cu sare. Spalam legumele, le curatam si le prajim (in afara de cartof) intr-o tigaie cu putin ulei, apoi le punem intr-un bol. Cartoful curatat il dam printr-o razatoare si il adaugam in bol.

Adaugam orezul fiert in bolul cu legume. Adaugam si ghimbirul ras, chimenul, amidonul de porumb, sarea si piperul negru macinat. Amestecam toate ingredientele la blender.

Trebuie sa fim atenti sa nu amestecam prea mult, pentru ca aluatul de orez si legume nu trebuie sa fie foarte moale.

Ne umezim mainile si formam chiftelute din amestecul de legume si orez.

Incalzim ulei de floarea soarelui intr-o tigaie, apoi adaugam chiftelele. Prajim chiftelele pe ambele parti pana se rumenesc bine. Le scoatem apoi din tigaie si le punem pe un prosop de hartie, pentru ca excesul de ulei sa se absoarba.

Lasam chiftele sa se raceaca putin, apoi le servim. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

Iti recomand sa impartasesti aceasta reteta si cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa o incerce, dupa ce vor gusta chiftelele.

publicitate