Rețeta pe care o folosesc de fiecare dată – Cea mai simplă, gustoasă și rapidă negresă de post – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 300 ml apă minerală
- 150 g zahăr
- 150 ml ulei
- 6 linguri gem
- 5 linguri dulceață de cireșe
- 4 lingurițe de cacao
- 5 g praf de copt
- 300 g făină albă
- 50 g stafide
- 100 g miez de nucă
- 50 g nucă de cocos
- 5 g esență de vanilie
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm apa. Adăugăm uleiul, zahărul, făina, praful de copt și pudra de cacao. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Adăugăm gemul, dulceața, stafidele, nuca de cocos, miezul de nică, esența de vanilie și coaja de lămâie. Amestecăm foarte bine, toate ingredientele, până obținem un aluat moale și omogen.
3. Turnăm uniform aluatul într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Prăjitură de post, cu bulion şi griş
Rețetă de post foarte gustoasă și foarte ușor de făcut – Pentru a pregăti acest desert de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru foi:
- 15 linguri ulei
- 5 lingurițe de bulion
- 7 linguri zahăr
- 450 g făină
- 1/2 linguriță bicarbonat
- sare
- o fiolă esenâță de rom
Ingrediente pentru cremă:
- 1 l apă
- 200 g griș
- 250 g margarină
- 10 linguri zahăr
- 100 g nucă de cocos
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm zahărul, sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm bulionul, esența de rom, făina, bicarbonatul și amestecăm foarte bine.
2. Întindem o treime din cantitatea de aluat, într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute. Procedăm la fel cu restul de aluat. În final, trebuie să obținem 3 foi.
3. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm coaja de lămâie, zahărul și amestecăm. Când a început să clocotească, adăugăm grișul, pe urmă luăm vasul de pe foc. La final, adăugăm sucul de lămâie, margarina, nuca de cocos și amestecăm bine.
4. Pentru a forma prăjitura, tapetăm prima foaie cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie, crema rămasă iar la final completăm cu a 3-a foaie. Decorăm cu zahăr vanilat.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!