publicitate

Prajitura cu visine este delicioasa si usor de preparat. Ai nevoie doar de cateva ingrediente. Surprinde-ti prietenii si invita-i la o prajitura gustoasa, pregatita de mainile tale.

Ingrediente:

  • 320 gr faina alba
  • 200 gr unt
  • 5 oua medii
  • 170 gr zahar
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingura de cacao + 2 linguri de apa
  • 800 gr visine

Pentru aceasta reteta folosim o tava de copt de 24 x 24 cu margini inalte. Vom coace prajitura la 180 grade pentru aproximativ 40-50 minute.

publicitate

Mod de preparare:

Spala visinele si scoate-le samburii (sau foloseste vișine din compot).

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune 5 oua in bol si adauga 170 gr de zahar. Bate cu mixerul la viteza mare, timp de cateva minute. Zaharul trebuie sa se dizolve complet. La sfarsit vei obtine un aluat pufos.

Topeste untul in cuptorul de microunde, apoi lasa-l sa se raceasca. In bolul cu oua, se toarna untul. Amesteca totul cu mixerul la viteza mare.

Adauga amestecul de ingrediente uscate (faina si praful de copt) in bol. Amesteca totul incet cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn. Pune o parte din aluat in tava unsa in prealabil cu unt si presarata cu pesmet.

Adauga o lingura de cacao si doua linguri de apa in aluatul ramas. Se amesteca totul cu o spatula si se toarna peste aluatul din tava. Dupa ce ai adaugat si aluatul cu cacao poti amesteca usor aluatul cu o scobitoare.

Pune visinele peste aluatul din tava. Da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute. Dupa aproximativ 40 de minute poti verifica daca este copt.

Dupa ce este gata, deschide usor usa cuptorului si blocheaz-o cu o manusa de bucatarie. Dupa 10 minute, deschide usa cuptorului pe jumatate. Mai lasa putin tava in cuptor si apoi scoate-o. Scoate prajitura din tava si las-o la racit.

Poti presara zahar pudra pe deasupra. Aluatul va fi foarte pufos. Aceasta prajitura ramane proaspata mult timp. Merge perfect cu un pahar de lapte sau o ceasca de cafea.

publicitate