Ingredientele pentru blat:
- 150 g de făina
- 6 ouă
- 150 g de zahăr
Ingrediente pentru cremă:
- 80 g de halva
- 170 g de lapte condensat
- 280 g de unt
- 110 g de zahăr pudră
- 1 gălbenuș de ou
- 1 linguriță de zahăr vanilat
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, bateți ouăle și zahărul, adăugați făină și amestecați energic.
2. Tapetați o tavă de coacere cu hârtie de copt. Turnați în mijloc aluatul și repartizați-l uniform pe hârtia de copt.
3. Se coace aproximativ 15 minute până se rumenește frumos.
4. După ce s-a răcit, apoi îndepărtați-o ușor. Tăiați marginile pentru a obține un dreptunghi perfect.
5. Dreptunghiul este tăiat în trei părți egale.
6. Marginile tăiate le mărunțiți cu ajutorul unui blender.
7. Pentru cremă, bateți untul moale cu halva, lapte condensat, un gălbenuș, zahăr pudră și vanilie.
8. Tapetați foile de tort cu crema obținută.
9. Părțile laterale le acoperiți cu cremă. Apoi, adăugați fărâmiturile pregătite anterior. Lăsați tortul în frigider pentru câteva ore.