publicitate
  • Nivel de dificultate: Mediu
  • Timp de pregătire: 60 minute
  • Cantitate: Pentru 6 persoane

Ingrediente necesare (pentru o tavă de 25 * 35 cm)

Pentru blat:

  • 250 g margarină sau unt
  • 3 linguri miere
  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 150-200 ml lapte

Pentru cremă:

  • 1 litru de lapte
  • 12 linguri cu vârf de griș
  • 8 linguri zahăr
  • 200 ml frișcă lichidă
  • jumătate de borcan gem de caise
publicitate

Pentru glazură:

  • 150 g ciocolată
  • 150 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Topim untul, zahărul și mierea la bain-marie, după care adăugăm ouăle și amestecăm bine. Adăugăm apoi bicarbonatul amestecat cu făina și amestecăm cu mixerul. Dacă compoziția este foarte densă, mai adăugăm lapte…

Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem uniform un sfert din compoziție; coacem 10 minute.

Procedăm la fel cu cele 3 blaturi rămase.

Crema: fierbem grisul în lapte, cu zahăr, apoi acoperim cu folie și lăsăm să se răcească.

Batem frișca și adăugăm în grișul rece.

Peste primul blat întindem jumătate din crema cu griș, apoi punem încă un blat peste care întindem gemul de caise. Punem următorul blat și întindem crema cu griș rămasă, apoi așezăm și ultimul blat.

Glazura: topim ciocolata alături de frișcă și o întindem, încă călduță, peste prăjitură…

Păstrăm la rece peste noapte. A doua zi, o putem felia și servi.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

publicitate