Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Rețete Delicioase

MASCARPONE de CASĂ făcut cu doar 2 ingrediente. Vezi REȚETA MEA ieftină și bună

mascarpone-de-casa

Mascarpone este un tip de brânză cremoasă originar din Italia, mai precis din regiunea Lombardia. Deși nu se cunoaște cu exactitate momentul în care a fost produsă pentru prima dată, se crede că originea sa datează din secolul al XVI-lea sau al XVII-lea. Numele „Mascarpone” este adesea atribuit cuvântului „mascherpa”, un termen din dialectul local care se referă la o cremă rezultată din producția de brânză.

Brânza Mascarpone a devenit foarte populară și la noi în țară, datorită versatilității sale în rețetele dulci. Dacă ați fi știut cât de simplu poate fi obținută în casă, cu siguranță ați fi renunțat de mult la cea scumpă din comerț!

Toate produsele lactate sunt mult mai bune când le facem noi în casă. Pe lângă faptul că sunt mult mai sănătoase, sunt chiar mai gustoase decât cele cumpărate.

Nu au aceeași textură perfectă precum cele ambalate, care conțin o sumedenie de aditivi, însă sunt 100% naturale și acest lucru este suficient.

Ingrediente

– 950 ml de smântână pentru frișcă, neîndulcită (preferabil naturală)

– 2 linguri de suc de lămâie

Cum se prepară?

Turnați smântâna într-o cratiță. Puneți vasul pe aragaz la foc mic și încălziți smântâna până ce începe să formeze bule. Poate dura circa 25 de minute. Nu trebuie să fiarbă, ci să atingă 180 de grade Celsius.

Introduceți termometrul pentru a putea ști sigur când smântâna a atins temperatura de 180°C.

Dați focul la mic, adăugați sucul de lămâie proaspăt stors și un praf de sare și amestecați timp de 1-2 minute cu o lingură de lemn.

Puneți apoi cratița în frigider și lăsați smântâna să stea câteva ore.

Așezați o strecurătoare deasupra unei cratițe și peste ea o pânză de tifon dublu. Turnați smântâna cu polonicul în ea. Acoperiți smântâna cu capetele strecurătoarei și dați din nou cratița la frigider încă 10 ore.

În acest interval se va scurge zerul și va rămâne o cremă fină, asemănătoare brânzei Mascarpone.
Cu o lingură, colectați smântâna rămasă în strecurătoare, și puneți-o într-o caserolă sau într-un bol cu capac. Păstrați-o în frigider maxim o săptămână.

Poate fi consumată ca atare sau folosită la deserturi de casă, torturi, prăjituri, budinci etc.

Atât ca textură, cât și ca gust, această brânză Mascarpone se situează undeva între frișcă și unt. Este mult mai stabilă și ușor de întins decât frișca bătută și nu devine lichidă când o folosim în deserturi calde.

Această brânză este notabilă pentru textura sa extrem de cremoasă și pentru faptul că poate fi folosită într-o varietate largă de rețete, de la preparate sărate până la deserturi. Este un ingredient cheie în rețete clasice italienești cum ar fi Tiramisu și Risotto al Mascarpone.

Se produce prin adăugarea de acid citric sau acid tartaric la smântână, care apoi este încălzită ușor. Procesul este destul de simplu și nu implică fermentarea, ceea ce o diferențiază de multe alte tipuri de brânzeturi.

Cu o istorie îndelungată și o versatilitate culinară extraordinară, mascarpone a câștigat popularitate nu doar în Italia, ci în întreaga lume, fiind apreciat pentru cremozitatea și bogăția sa de gust.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Jambon de porc in coji de ceapa

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

Piftie din carne de porc

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Carnati de casa cu carne de porc

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ficat de vita la tigaie

Ficat de vită cu legume, la tigaie: foarte moale, fraged și gustos

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Share266Pin61
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie
Prăjituri

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Batoane pufoase cu mar
Desert

Batoane pufoase și aromate, cu mere: un desert gata în 10 minute!

Pizza cu blat din felii de paine
Paste si Pizza

Pizza fără aluat: cu blat de pâine. Un preparat delicios și foarte rapid

Carnati de casa cu carne de porc
Rețete Delicioase

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă