Cred ca este cea mai simpla varianta de tort dar si cea mai rapida. Este un desert foarte gustos iar cremozitatea ciocolatei ii da un gust aparte. Il puteti face in weekend sau pentru ocazii speciale pentru ca este, intr-adevar, un desert potrivit pentru orice moment.
Ingrediente pentru tort:
- 220 g ciocolata amăruie – cu un continut mai ridicat de cacao
- 220 gr biscuiti, 160 ml frisca lichida
- 2 linguri de unt
Ingrediente pentru glazura:
- 80 ml frisca lichida, 1 lingura de unt
- 110 gr ciocolata amaruie
Mod de preparare:
- Maruntiti biscuitii si ciocolata si puneti-i in boluri separate
- Intr-o cratita, puneti frisca si untul si lasati la foc mic pana aproape vor incepe sa fiarba – se amesteca continuu dupa care se toarna peste ciocolata – se amesteca pana crema va fi omogena
- Peste acest amestec se toarna biscuitii maruntiti si se amesteca pana sunt toti biscuitii incorporati in crema. Tot acest amestec pentru tort se pune intr-o tava rotunda detasabila, tapetata cu folie de plastic sau de aluminiu (ungeti cu unt inainte de a pune compozitia). Se da la frigider pentru 3-4 ore.
- Pentru glazura trebuie sa puneti untul si frisca intr-o cratita iar cand este aproape in fierbere se toarna peste ciocolata maruntita – se amesteca pana se omogenizeaza totul.
- Dupa ce tortul a stat suficient la frigider, se poate turna glazura de ciocolata – ornati tortul dupa cum va place.
Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă