publicitate

Laptele de capră este consumat de un număr mic de persoane, chiar dacă acesta reprezintă o alegere mult mai sănătoasă, comparativ cu laptele de vacă. În plus, puține persoane știu că laptele de capră are capacitatea de a preveni cancerul și reușește să trateze o mulțime de boli.

Laptele de vacă are o compoziție care poate fi suportată cu greu de organism, lucru care poate cauza probleme digestive. Spre deosebire de laptele de vacă, cel de capră nu numai că nu duce la apariția alergiilor sau intoleranței, ci poate fi folosit și ca leac natural pentru a trata mai multe afecțiuni.

lapte de capra

publicitate

Ce conține laptele de capră?

Laptele de capră este bogat în vitaminele A, B2, C și D, dar și în minerale ca magneziu, calciu, zinc sau fosfor. Recomandarea specialiștilor este ca acesta să fie consumat crud, fără să treacă prin procesul de pasteurizare. Pasteurizarea laptelui este modalitatea folosită pentru a evita infectarea cu Salmonella. Cu toate acestea, prin acest proces sunt eliminate și o mulțime de nutrienți, enzime și bacterii cu efect benefic pentru organism.

Ce afecțiuni poți trata consumând lapte de capră?

Datorită compoziției sale, laptele de capră ajută la o mai bună funcționare a organismului și are capacitatea de a trata afecțiuni foarte grave.

Consumat în mod constant, laptele de capră reduce inflamațiile. În plus, acesta tratează boli ale sistemului digestiv, printre care boala Crohn, ulcerul, dar și alergiile, eczemele sau bolile autoimune, potrivit juicing-for-health.com.

Laptele de capră are și capacitatea de a preveni apariția cancerului. Acesta conține o substanță numită aglutinină, care elimină pericolul ca radicalii liberi să ajungă în organism și să producă mutațiile ADN, vinovate pentru dezvoltarea cancerului. Pe lângă toate aceste beneficii, laptele de capră are o compoziție asemănătoare cu cea a laptelui matern, ceea ce îl face ușor de asimilat pentru organism.

Acest tip de lapte este recomandat și în alimentația copiilor, el contribuind la sănătatea ochilor, oaselor, a pielii, părului, dar și la îmbunătățirea sănătății inimii.

Iată 10 beneficii ale laptelui de capră:

  1. Ușor de digerat: Laptele de capră este ușor de digerat și poate fi o opțiune excelentă pentru persoanele care au probleme cu digestia laptelui de vacă.
  2. Conținut ridicat de calciu: Laptele de capră conține un conținut ridicat de calciu, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor și dinților.
  3. Conține proteine de înaltă calitate: Proteinele din laptele de capră sunt de înaltă calitate și pot ajuta la menținerea masei musculare și la creșterea în greutate.
  4. Bogat în vitamina B12: Laptele de capră este bogat în vitamina B12, care este importantă pentru formarea globulelor roșii și menținerea sănătății sistemului nervos.
  5. Conține acid linoleic conjugat (CLA): Acest acid gras esențial poate ajuta la pierderea în greutate și la menținerea unei sănătăți bune a inimii.
  6. Conține triptofan: Triptofanul este un aminoacid esențial care ajută la producerea de serotonină, un neurotransmițător care poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a somnului.
  7. Lipsit de hormoni și antibiotice: Laptele de capră este adesea considerat o opțiune mai sănătoasă decât laptele de vacă, deoarece este mai puțin probabil să conțină hormoni sau antibiotice.
  8. Conține mai puțin lactoză: Laptele de capră conține mai puțin lactoză decât laptele de vacă, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care sunt intolerante la lactoză.
  9. Conține mai multe minerale: Laptele de capră conține mai multe minerale, cum ar fi cupru, fier și seleniu, decât laptele de vacă.
  10. Poate îmbunătăți imunitatea: Laptele de capră conține imunoglobuline, care sunt proteine ​​care ajută la susținerea sistemului imunitar și pot ajuta la prevenirea bolilor și a infecțiilor.

Cat costa 1 l de lapte de capra?

Costul pentru 1 litru de lapte de capră poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi regiunea geografică, modul de producție și vânzare, sezonul și cererea de pe piață. În general, prețul poate fi cuprins între 10 și 20 de lei pe litru, însă ar fi bine să întrebați direct producătorii sau să verificați prețurile din magazinele specializate din zona dumneavoastră pentru a obține o idee mai precisă a costului.

Iată o listă cu valorile nutriționale aproximative pentru 100 de grame de lapte de capră:

 100 grame

Calorii 70
Proteine 3.6
Lipide 3.9
Carbohidrati 4.7
Fibre 0
 200 grame

Calorii 140
Proteine 7.2
Lipide 7.8
Carbohidrati 9.4
Fibre 0
 300 grame

Calorii 210
Proteine 10.8
Lipide 11.7
Carbohidrati 14.1
Fibre 0
publicitate