publicitate

Astazi am preparat un desert delicios. Prajitura cu piscoturi si caramel are un gust demential. Iti recomand s-o incerci si tu. Gasesti reteta in randurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 2 pachete piscoturi, 300 ml cafea indulcita cu zahar
  • 2 plicuri budinca de caramel, 6 linguri zahar
  • 700 ml lapte, 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra, 2 plicuri intaritor de frisca, bomboane decorative de ciocolata
  • 60 gr ciocolata neagra, 1 lingurita unt, 5 linguri cafea instant

Mod de preparare:

publicitate

Punem un strat de piscoturi pe fundul unei tavi de copt. Le lipim unele de altele pentru ca prajitura sa fie mai usor de taiat mai tarziu. Stropim piscoturile cu cafea indulcita.

Pregatim budinca. Amestecam pudra de budinca cu 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert impreuna cu zaharul. Cand fierbe, adaugam budinca si amestecam pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Folosind mixerul, batem smantana lichida cu zaharul pudra si intaritorul pana obtinem o frisca ferma.

Topim ciocolata neagra cu untul la bain-marie. Adaugam 5 linguri de cafea si amestecam.

Amestecam budinca rece cu mixerul si adaugam in ea ciocolata topita. Intindem jumatate din budinca peste piscoturile din tava. Punem frisca deasupra. Adaugam un nou strat de piscoturi si le stropim cu cafea. Adaugam restul de crema.

Presaram deasupra bombonele decorative de ciocolata. Bagam prajitura la frigider si o lasam acolo cel putin 3 ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi o putem taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate