Un preparat gustos si consistent, cu fasole, perfect pentru iarna. Puteti folosi acest tip de fasole pentru ciorbă, consumata ca atare sau puteți pregăti o fasole delicioasă cu ciolan afumat. Această rețetă vă va mulțumi prin ușurința de preparare și gustul deosebit.
Vom avea nevoie de:
- roșii roșii 2 kg
- ardei gras 500 g
- ceapa 500 g
- pasta de tomate 200 ml
- ulei de floarea soarelui 250 ml
- zahăr 250 g
- sare 1 lingura
- piper dupa gust
- fasole uscată 500 g
Cum se pregateste?
Pentru preparare, este necesar să înmuiați fasolea în apă caldă peste noapte, apoi să o fierbeti pe jumatate. Este mai bine să folosiți alba pentru ca este mai fina si mai gustoasa. Roșiile pot fi date prin mașina de tocat carne sau pur și simplu tăiate cuburi.
Tăiați ardeiul dulce în fâșii sau în orice mod va este mai simplu.
Tăiați ceapa in rondele iar pentru persoanele care vor ca salata sa fie picanta, adaugati un ardei iute tocat marunt.
Pune toate legumele (rosiile, ceapa, ardeiul gras) si fasolea pregatita anterior, intr-o cratita. Se fierbe totul la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand. Timpul de gătire poate fi diferit, principalul lucru este că fasolea nu trebuie sa se sfarame și rămâne întreagă.
Se adauga apoi zaharul, sarea, piperul, uleiul si pasta de rosii. Cantitatea de sare și zahăr poate fi, desigur, ajustată după gustul tău.
Se amestecă, se aduce la fierbere și apoi se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute.
Puneti salata fierbinte pe borcane sterile si strangeti bine capacele. Apoi întoarceți conservele cu susul în jos și înfășurați-le în ceva cald până se răcesc complet. Eu pun această salată în borcane de 500 ml.
Foarte gustos si simplu! Gătește cu plăcere!