Cu siguranță nu ai încercat o astfel de delicatesă, dar nu trebuie sa mai stai pe ganduri! Prunele de orice soi sunt potrivite pentru acest preparat, doar sa fie frumoase si intregi. Rețeta este creată pur și simplu pentru gospodinele cărora le place să gătească ceva gustos, impresionant, non-standard, dar nu sunt gata să-și petreacă „jumătate de viață” preparandu-l.
Prunele in jeleu pot fi preparate din prune intregi fara a indeparta samburii. Dar eu întotdeauna scot sâmburele din prune.
Împărțim prunele în jumătăți, scot sâmburele și așez jumătățile pe o tavă de copt tapetată cu hartie de copt. In loc de sambure, am pus cate o samanta de dovleac in fiecare jumatate.
Ingrediente:
- 1 kg de prune
- 300 de grame de zahăr
- seminte de dovleac curatate
Mod de preparare:
Presăram prunele umplute cu zahăr. În primul rând, încerc să pun câte o lingură de zahăr pe fiecare jumătate, iar apoi pur și simplu așez zahărul rămas deasupra. Daca prunele sunt destul de dulci, puteti sa reduceti din cantitatea de zahar.
Incalzesc cuptorul la 200 de grade si pun tava de copt in cuptor. Prunele încep imediat să elibereze sucul.
Imediat ce amestecul fierbe pe toata suprafata, scot foaia de copt din cuptor si transfer imediat prunele cu umplutura in borcane sterilizate, turnam si sucul care s-a eliberat.
Inchid strâns borcanele, le pun sub o pătură pentru răcire lentă. După aceea, l-am pus deoparte pentru depozitare. Daca puneti totul fierbinte in borcane nu mai este necesare o sterilizare suplimentara.
Pe timpul sezonului pregătesc astfel de dulceață fără umplutură, cu sferturi de nucă sau cu alune de padure. Dar semințele de dovleac sunt preferatele soțului meu și gătesc asa pentru el.
Din această cantitate de produse iese 1 kg de dulceață.
Este pur și simplu perfecta pentru a fi adăugata la clătite și prăjituri, în gris și fulgi de ovăz sau in orez cu lapte.
Încearcă să gătești. Este foarte simplu și foarte gustos.