Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Rețete Delicioase

Prune în jeleu: un preparat extraordinar cu un gust care te va surprinde plăcut

Prune in jeleu

Cu siguranță nu ai încercat o astfel de delicatesă, dar nu trebuie sa mai stai pe ganduri! Prunele de orice soi sunt potrivite pentru acest preparat, doar sa fie frumoase si intregi. Rețeta este creată pur și simplu pentru gospodinele cărora le place să gătească ceva gustos, impresionant, non-standard, dar nu sunt gata să-și petreacă „jumătate de viață” preparandu-l.

Prunele in jeleu pot fi preparate din prune intregi fara a indeparta samburii. Dar eu întotdeauna scot sâmburele din prune.

Împărțim prunele în jumătăți, scot sâmburele și așez jumătățile pe o tavă de copt tapetată cu hartie de copt. In loc de sambure, am pus cate o samanta de dovleac in fiecare jumatate.

Ingrediente:

  • 1 kg de prune
  • 300 de grame de zahăr
  • seminte de dovleac curatate

Mod de preparare:

Presăram prunele umplute cu zahăr. În primul rând, încerc să pun câte o lingură de zahăr pe fiecare jumătate, iar apoi pur și simplu așez zahărul rămas deasupra. Daca prunele sunt destul de dulci, puteti sa reduceti din cantitatea de zahar.

Incalzesc cuptorul la 200 de grade si pun tava de copt in cuptor. Prunele încep imediat să elibereze sucul.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Imediat ce amestecul fierbe pe toata suprafata, scot foaia de copt din cuptor si transfer imediat prunele cu umplutura in borcane sterilizate, turnam si sucul care s-a eliberat.

Jambon de porc in coji de ceapa

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

Piftie din carne de porc

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Carnati de casa cu carne de porc

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ficat de vita la tigaie

Ficat de vită cu legume, la tigaie: foarte moale, fraged și gustos

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Inchid strâns borcanele, le pun sub o pătură pentru răcire lentă. După aceea, l-am pus deoparte pentru depozitare. Daca puneti totul fierbinte in borcane nu mai este necesare o sterilizare suplimentara.

Pe timpul sezonului pregătesc astfel de dulceață fără umplutură, cu sferturi de nucă sau cu alune de padure. Dar semințele de dovleac sunt preferatele soțului meu și gătesc asa pentru el.

Din această cantitate de produse iese 1 kg de dulceață.

Este pur și simplu perfecta pentru a fi adăugata la clătite și prăjituri, în gris și fulgi de ovăz sau in orez cu lapte.

Încearcă să gătești. Este foarte simplu și foarte gustos.

Share240Pin54
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă