Timp de pregătire:
60 de minute
Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
400 g făină
100 g zahăr pudră
50 g margarină
2 ouă
2 linguri miere
1 linguriță praf de copt
Pentru cremă:
80 ml lapte
8 linguri făină
250 g margarină (la temperatura camerei)
250 g zahăr pudră
1 sticluță esență de vanilie (30 ml)
Pentru glazura de ciocolată:
5 linguri zahăr pudră
2 linguri de cacao (fără zahăr)
150 g margarină
Mod de preparare:
Folosim a tavă de 30×33 cm
Ouăle se amestecă bine, mai întâi cu zahărul pudră, apoi cu margarina topită și cu mierea, după care se adaugă și făina deja amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine toate ingredientele. Împărțim aluatul frământat în 3 părți egale.
Pe o suprafață plată, presărată cu făină, se întinde primul aluat și, pe dosul unei tăvi acoperit cu hârtie de copt, se coace la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius. Blaturile se coc una câte una, timp de 7-8 minute, până își schimbă ușor culoarea.
Se încorporează bine făina cu laptele să nu rămână cocoloașe, și se fierbe până devine groasă, ca budinca. Se lasă să se răcească.
Margarina se amestecă bine cu zahărul pudră, apoi se adaugă la budinca rece și se amestecă bine cu un mixer.
Împărțim crema în 2 părți. O parte se amestecă cu pudra de cacao, iar cealaltă parte cu esența de vanilie.
Peste primul blat se întinde crema de vanilie, apoi se pune al doilea blat, peste care se întinde crema de cacao. La final, punem și ultimul blat și turnăm deasupra glazura de ciocolată.
Mod de preparare glazură:
Se topesc toate ingredientele la foc mediu și se toarnă glazura încă caldă peste prăjitură.
A doua zi, înainte de servire, se taie prăjitura în cuburi uniforme.
Poftă bună!